Google Glass Live Experience Oolderhof

Google Glass meets Limburg…

 

De primeur ging naar Limburg en niet Amsterdam, Rotterdam of Utrecht. Een fantastische prestatie van Dutch TV Work, een Limburgse club van enthousiaste en gedreven marketeers die anders tegen media en content marketing aankijken dan gebruikelijk is. Volhardendheid en doorzettingsvermogen heeft er voor gezorgd dat niet alleen de primeur maar ook Tim Stevens,  editor-in-chief van toonaangevend tech-blog Engadget , naar Limburg kwam.

Google Glass Locatie

In het prachtige Oolderhof (Herten) kwamen de gasten van heinde en verre. Overijssel, Kop van Noord Holland en ook Breda kwamen mij ter ore en zij reisden in de vroege ochtend de aanzienlijke afstand naar Limburg. Dit om een glimp op te vangen van het nieuwe fenomeen Google Glass.

Als directeur en eigenaar van mijn online marketing bureau kon ik het ook niet laten om te gaan kijken. Een thuiswedstrijd nota bene. Het kostte een aardig duit en met de hand voor mijn ogen drukte ik dan ook maar op de betaalknop. Maar dan krijg je er ook wat voor terug. Vanzelfsprekend moet ik ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Nou ontwikkeling ? Dit is eerder een revolutie (alweer!) die er aan gaat komen.

Bernd Damme

Voordat de grote gebeurtenis van start ging, kregen we eerst een prachtige en indrukwekkende presentatie te zien van Bernd Damme, serial entrepreneur, oprichter van Eye-wear.nl (met succes verkocht) en kledingmerk Pelliano. Met zijn 23 jaar (!) laat hij zien hoe het ook kan.

Je kunt duidelijk aan hem merken dat hij niet van enkel en alleen geluk moet hebben. Of een papa of mama die een grote zak geld ter beschikking stelde. Het tegendeel is eerder waar. Juist vanuit zijn studentenkamer, met een paar begenadigde vrienden, lieten zij zien dat goede ideeën werken, als je er ook naar handelt. Kortom : gewoon doen! Zijn begenadigd spreken en de visie die hij vertelt is gewoon indrukwekkend en dat is de basis van zijn huidig succes. Hou deze mannen in de gaten.

Tromgeroffel…..Google Glass

Tim Stevens kwam de bühne op en met onvervalst (gelukkig verstaanbaar) Amerikaans gaf hij een prachtige presentatie over Google Glass. De bril was via Bluetooth gekoppeld aan een groot TV – scherm, waardoor we precies konden zien wat hij zag. Het was geen promo – praatje want als objectief Inspector Gadget liet hij de voors en ook tegens zien van dit revolutionaire apparaat.

Wat kun je er allemaal mee ? De high-lights….

  1. Je kunt foto’s maken en filmpjes maken vanuit je eigen (oog)invalshoek en dat realtime. Je kunt dit meteen doorsturen en naar je sociale media posten.
  2. Je e-mail lezen en berichten sturen met een fantastisch speech – to – text
  3. Navigeren kun je er ook mee. Google Glass ziet precies waar je bent, nog indrukwekkender is dat als je om je eigen as draait, de navigatie met je meedraait.
  4. 1 – op – 1 – onderhandelingen eng ? Met Google Glass en Google Hangout heeft je gesprekspartner aan de overkant van de tafel totaal niet in de gaten dat je experts en adviseurs je vragen, suggesties en bewijsmateriaal op je bril projecteren.

Nadelen :

  1. Er is geen 3G/4G mogelijk momenteel, enkel WIFI. Via je Smartphone kun je wel pairen, maar dat is dan weer onhandig.
  2. De batterijduur is dramatisch te noemen. Dusdanig dat bij eventjes niet gebruiken Google Glass na 10 seconden uit zichzelf standby gaat. Om het weer in te schakelen, tik je even aan de zijkant van de bril, maar dat zou wel eens tot vervelende situaties kunnen leiden, want op afstand is niet te zien wat je aan het doen bent en iemand zou al snel geïrriteerd kunnen raken door jouw continue hoofdwijzing.
  3. Er zijn nog weinig apps voorhanden momenteel.
  4. Prijs, een aardige dikbelegde boterham om een beta-versie te mogen uitproberen.

Conclusie

Het is/wordt een fantastisch apparaat, maar is duidelijk nog in de beta-fase. Mijn advies: Nog niet kopen als de Google Glass Mania in 2014 van start gaat. De innovators onder ons kunnen het toch niet laten en maar goed ook. Zij zullen als eerste de scherpe kantjes ervan afpraten/schrijven. Voor de Early Adopters zou ik op de verbeterde versie afwachten.

En nu maar hopen dat ik het kan laten om niet plots in de Innovator – groep te gaan zitten, want het is me wel een fantastische apparaatje, en nog meer een memorabele revolutie.

Deze Tekst is deels geïnspireerd op artikel van Bart Bosters van Grooh Communicatie

Video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *